Sponsorberättelse – Jacob Landefjord

I skrivande stund är vi bara några dagar bort från en helt ny webbplats där man kan följa verksamheten, bli medlem, köpa produkter och ge bort medlemskap. Den nya webbplatsen och webbshopen är byggda i WordPress och bakom detta arbete står några engagerade eldsjälar. En av dem är Jacob Landefjord från företaget Xponent som helt ideellt har hjälpt till med de tekniska bitarna, formen och fungerat som allmän idéspruta. Vi träffade Jacob för att få veta lite mer om vem han är och hans intresse för djuren.

 

Vem är Jacob Landefjord?

Jag är producent med interaktivitet och webb som specialitet. Redan 1996 producerade jag större webbplatser och har jobbat med många internationella projekt. Sedan flera år tillbaka driver jag företaget xponent och ingår i ett nätverk av experter inom marknadsföring och PR.

 

Berätta om Xponent.

Xponent är en webbyrå som uteslutande bygger webbplatser med WordPress. Tidigare arbetade vi även med andra system, men sedan tre år tillbaka använder vi enbart WordPress eftersom vi anser att det är överlägset bäst. Det är enkelt att arbeta med både för oss och för redaktörerna och funkar för stora och små webbplatser. Dessutom bygger WordPress på öppen källkod, vilket ger en framtidssäkrad webbplats på en plattform som hela tiden utvecklas.

 

Varför ska man vända sig till er när man vill ha en ny webbplats?

Vi är helt enkelt väldigt bra på WordPress men framförallt tror vi på att bygga upp långsiktiga och bra relationer med våra kunder. Vi ser till att kunden utbildar sig inom WordPress och vi tar ofta ett helhetsansvar för kundens tekniska lösningar. Vi bygger dessutom webbplatser som från början är utrustade för sökmotoroptimering och vi lär dig anpassa texter och innehåll efter sökmotorerna.

 

Hur kommer det sig att du lagt ner så mycket tid på att hjälpa NVR?

Julieta Spoerer på Caligraph Communication hjälper nvr med deras marknadsföring och vi sitter i samma nätverk. Hon frågade om jag var intresserad av att hjälpa till och mitt intresse för djur och natur gjorde det självklart att ställda upp. NVR är en viktig organisation och deras mål att bygga en viltklinik är beundransvärt. Jag tänker ofta på viltkliniken, speciellt när jag hör om vilda djur som kommit till skada.

 

Du verkar ha ett stort engagemang för rättvisefrågor?

Jo, jag har till och från arbetat för amref under nästan nio år. AMREF är en organisation som bygger och utvecklar sjuk- och hälsovård i Östafrika och är en sjukvårdsorganisation som finansieras genom donationer och egna intäkter. Amref har egna läkare, specialister och en flygplansflotta som når ut där inga vägar finns.

Jag var nyligen i Kenya och Uganda och besökte några projekt som vi i Sverige finansierar. Det man slås av är hur lika vi människor är oavsett varifrån vi än kommer och hur olika våra förutsättningar är beroende på var vi lever. Men också hur mycket man kan uppnå med hårt arbete och dedikerade människor.

AMREF startades på 50-talet av några läkare som på volontärbasis flög ut till landsbygdsbefolkningen. Idag driver AMREF flera sjukhus, vårdinrättningar och har pro- jektteam som verkar runt om i Östafrika. Vi har till och med en egen forskningsavdelning. Att AMREF startades av några privatpersoner och idag är en organisation med fler än 600 anställda visar tydligt att det som nvr syftar till faktiskt går att genomföra. Läs mer om Xponent och AMREF.