Styrelse

Catarina Krång, ordförande
1993 var jag med och grundade föreningen och har sedan dess kämpat för våra vilda vänner såväl praktiskt som politiskt då vilda djur, märkligt nog, inte omfattas av djurskyddslagen. Bor sedan några år tillbaka på underbara Ingarö med två katter, en hund och en sköldpadda. På tomten finns också Sveriges enda fladdermusklinik som ingår i ett samarbete med Värmdö Kommun och WWF Sverige.

 

Eva Frejadotter, vice ordförande
Jag är jurist till yrket och jobbar som forskare i ett barnrättsprojekt vid Stockholms universitet. Jag bor på Ingarö, med man, barn och katter. I min närhet finns också många vilda djur – skönsjungande fåglar, pigga ekorrar, rådjur och ibland kommer räven och grävlingen på besök. Att ha vilda djur så nära är värdefullt – de berikar naturen och mitt  liv. Och jag vill gärna bidra med mitt engagemang för att de ska få leva i fred och frihet.

 

Helena Lindskog, ledamot
Till vardags arbetar jag som frivårdsinspektör och har alltid haft ett stort engagemang för rättvisefrågor både då det gäller människor och djur. Jag är gärna ute och vandrar i skog och mark och har ett stort hjärta för de vilda djuren. I dagens Sverige har de vilda djuren inget som helst skydd i lag och därför känns det viktigt att engagera sig i NVR!